לכתוב המילה SHED בספרדית

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
רציתי לדעת האם יש איזה בעיה לכתוב המילה SHED שד בספר או עדיף לכתוב שין דלת, וכמו כן לגבי שמות הקודש מה יותר נכון אמוני או א-דו-…
בברכה
זלמן גרונמן

תשובה:

שלום רב

המילה בספרדית שהזכרת אני מבין שלא מדובר בשם ה', אלא רק חצי מהשם ללא האות י' ואין בעיה.

אין לכתוב שמות בצורה משונה, יש בכך זילות לשם ה', הכי טוב לכתוב שם אדנות במקום השם עצמו, ואם יש צורך לכותבו תכתוב עם מקפים כמו שהצעת. ספר שעתיד לבוא לידי בזיון יש להמנע לגמרי מלכתוב בו דברי תורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, המילה SHED בספרדית זה שד דהיינו המזיקים הרוחניים שהיה בזמן הגמרא ומישהו אמר לי שעדיף לכתוב שין דלת ולא שד ורציתי לדעת האם זה נכון
    בברכה
    זלמן