קשר בין גבר ואשה שאינם נשואים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בגללי אני ובן זוגי (לא נשואים, מסורתיים) עברנו על איסור ביאה( שלא כדרכה)..
אני ממש מתחרטת ומצטערת על זה.
איך אפשר לתקן? (חוץ מתשובה).

תשובה:

שלום וברכה

התיקון הכי חשוב הוא לקבל החלטה ברורה, או מתחתנים כדת משה וישראל ושומרים בית כשר עם טהרת המשפחה [מקווה וכו'], או נפרדים. היהדות אינה מתירה קשר בין לאשה שאינם נשואים, משום סוג שהוא.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. העיקר לחזור בתשובה. לגבי זה שהיית נדה ולא טבלת קודם, הכפרה היא 40 תעניות, וכיון שהיום האנשים חלשים, נהגו לפדות זאת כסף לצדקה בדמי הסעודות, אני מעריך זאת ב30 ש"ח ליום כפול 40.