הדבקת רטייה על העין בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
האם מותר בשבת להשים רטיה חדשה על העין?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הרטייה, אם מדובר בהדבקה יש לפתוח את הדבקית לפני שבת ולסגור שוב ולפתוח בשבת. אם צריך להדביק משהו על רטייה תעשה את זה לפני שבת ותשמור את זה בצד, ובשבת תדביק רק על העין.

בהצלחה.

מקורות:

על הסרת נייר ההדבקה, דעת הגרש”ז אויערבך בס’ שמירת שבת כהלכתה פרק לה הערה סג שהדבר מותר משני טעמים: א. לכתחילה הודבק נייר זה לזמן מוגבל עד שיבואו הבעלים ויסירוהו, וממילא נחשב הדבר כתפירה לזמן שאין איסור לפותחה [אף שהפלסטר שוהה בארון ימים רבים]. ב. הדבקת הנייר על גבי הפלסטר אינה תפירה גמורה, כיון שכל מטרתה רק לשמור את הדבק טרי ואין צורך בעצם הדיבוק. אולם, דעת הגרי”ש אלישיב להחמיר בכך וכן מנהג העולם. וע”ע ס’ ארחות שבת פרק יא סעי’ לה.