תפילין ותפילה עם מכנס עם חור

שאלה:

היום הנחתי תפילין והתפללתי שחרית עם תחתונים ועליהם מכנס קצר ועל המכנס הקצר מכנס ארוך, במכנס הקצר יש חור ממש קטן זה מעכב? יצאתי ידי חובת תפילה ותפילין?

תשובה:

לא הבנתי מה הקשר בין החור במכנסים לתפילין?? נראה לי שיש לך איזה לחץ מופרז משמירת המצוות.. תתרכז במה שכתוב בהלכה ותעשה בשמחה, לא צריך להוסיף עוד… הרוגע והשלוה הם חלק מהעבודת ה', לחץ מופרז רק יגרום לך לסגת חלילה ולמאוס בקיום המצוות רחמנא ליצלן…

בהצלחה רבה!