תספורת לילד שטרם מלאו לו 3 שנים

שאלה:

כת"ר שליט"א,

האם מותר לעשות תספורת לילד שטרם מלאו לו 3 שנים? אני שומע דעות שונות בזה…….האם זהו מנהג\הלכה, והאם יש בזה עניין?

בתודה רבה,

שגיא

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך כל איסור. מדובר במנהג שנהגו בדורות עברו בעיקר בקהילות החסידים וחלק מהספרדים, קהילות אחרות מבני אשכנז לא הקפידו על כך בכלל. יש עדות מהאר"י הק' שערך שמחת חלאקה לבנו, אבל רבים אחרים לא נהגו בכך. יש לכך רמז מהכתוב שלוש שנים ערלים יהיו לכם, אבל שוב מדוןבר במנהג בעלמא ואין כל איסור או חיוב להמתין לגיל שלוש. אותי באופן אישי סיפרו לפני גיל שלוש…