לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרים ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב,יש לי מקרה שאני חושבת שבלי נדר אמרתי את המילה שאני נ..(מובן מה המילה אני פשוט פוחדת לכתוב אותה)שאני לא אעשה משהו אם אעבור על עבירה מסויימת ועברתי אותה לצערי הרב מאוד!!!!!
מה שאמרתי זה משהו שלא הגיוני לקיימו,ואני לא בטןחה שבאמת התכוונתי לכך אן הבנתי את המשמעות .אני נורא מתביישת לספר.
אציין שיש לי ocd..עכשיו נושא הנדרים מטריד אותי,אך אז אני לא חושבת שזה הטרידאותי ואסור לי לנצל את זה.מה ניתן לעשות במקרה כזה האם זה בסדר שאחכה לראש השנה או שיש חובה לפרט?בתודה מראש,ואוסיף שכל מה שאמרתי בלי נדר.(עכשיו אני מעדיפנ לכתוב כך)

תשובה:

אין כל צורך להתייחס נדרים לא רצוניים זה כלום. הפחד שלך לכתוב את הסיפור רק מוכיח כמה עליך להתעלם לחלוטין מכל ענין הנדרים, ואפילו אם את נודרת ממש זה בטל ומבוטל ואינו כלום.

רפואה שלמה.