איך מבררים בשידוכים?

שאלה:

שלום רב.
לגבי שידוכים. אם אני מכיר מישהי, ואני לא יודע עליה דבר חוץ ממה שהיא מספרת.
איך אני יכול באמת לברר עליה ולדעת את הדברים החשובים עליה?
1)מהם הדברים שחשוב לבדוק?
2)איך אני יבדוק זאת?
איך אני יכול לדעת איך היא מתנהגת עם הסביבה הקרובה והטבעית שלה, מצב בריאותי ונפשי,יראת שמים,ושאר הדברים המהותיים?
לסמוך על מה שהאדם עצמו אומר- לא נראה לי רציני.
לדבר עם אנשים שמכירים אותה- אני לא מכיר, מכיר רק אותה. וגם אם מכיר עוד קצת אנשים- זה נראה לי שטחי מידי. אני מכיר למשל הרבה אנשים שיאמרו על אדם מסוים משהו, אבל בפועל עם המשפחה האדם הזה מתנהג עם משפחתו בצורה שונה לחלוטין,למשל אדם שבמשפחה כעסן מאוד וכלפי חוץ הוא חביב, אז המכרים שלו חושבים שהוא חביב, בעוד שבבית מידותיו מאוד מושחתות, וזה משהו למשל שרק האימא או האבא והאחים יוכלו להגיד באמת מה יש להם ביד.לעניות דעתי,מניסיוני עם אנשים.
3) יש לרב הדרכה ועצה מה לעשות במקרים כאלו?

4) וגם- באיזה ספר מקיף ניתן להיעזר בנושא של חיפוש בת זוג ?
5)האם יש ספר/גוף שמברר מבחינה הלכתית מה צריך לומר לצד השני בהיבטים רפואיים ונפשיים?

תשובה:

שלום וברכה

יש לשים דגש רב על ענין הבירורים! להצליב מידע, לדבר עם כמה אנשים שבסביבתה הקרובה ומכירים היטב, לנסות לחפור כמו שצריך, לשמוע בין השורות, להבין דקויות ורמזים, לשים לב מה מדגישים ומה פחות וכו' וכו'. הבירור חשוב מאוד, ולאחר מכן אתה מצליב הכל עם מה שאתה מרגיש ורואה בפגישות. ובסופו של דבר לזכור שעיקר ההצלחה בחיי הנישואין היא בהתאם להשקעה בהם! הרבה מאוד אנשים מתאימים אלו לאלו, סוד האושר הוא בהשקעה ולא בדיוק שבהתאמה. בלאו הכי גברים ונשים שונים מאוד זה מזו…

יש ספר מוצלח מאוד בשם "זכו" של הרב נחום דיאמנט, שמדבר הרבה כיצד לברר וכיצד לנהל את הזוגיות בתקופת האירוסין ולאחר מכן וכו'.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. איך ובאיזה אופן, אפשר דוגמא?
    אדם מכיר מישהי, ורק אותה, לא דרך אנשים,מכרים,משפחה וכו.
    איך הוא אמור להתנהל מבחינת בירורים?
    פשוט לשאול מה שחשוב לך אצל אנשים שמכירים אותה?
    לבקש ממנה רשות קודם?
    לדבר מאחורי הגב?
    איך בפועל זה נעשה? ואיך אדע שהמידע אמין?
    (כמובן בהנחה שפועל על פי כל גדרי שמירת הלשון )

  2. לא צריך לשאול, כך זה מתנהל. נניח היא לומדת במדרשה, יש שם רבנים, חברות וכו', אם היא עובדת, יש אנשים במקום העבודה. מנסים לשמוע בין השורות הדגשים וכו', ומצליבים ושאלים בתיחכום קצת . בהצלחה.