תפילת מנחה אחרי צאת הכוכבים

שאלה:

אם סיימתי תפילת 18 2 דקות אחרי צאת הכוכבים אני צריך להתפלל תשלומין?
אני יודע שחובה להתפלל עד השקיעה בכלל אבל אני שוכח לפעמים

תשובה:

שלום רב

בדיעבד אין להתפלל תשלומין, בצירוף שיטת רבינו תם שעוד לא בא הלילה, ובצירוף דעת הסוברים שהקובע הוא תחילת התפילה ולא סופה [ראה אשל אברהם בוטשאטש סי' רלב, ושלא כמשנה ברורה בסי' רלג ובסי' פט], וזה היה עוד בין השמשות, כמו כן לא ברור לי שזה לא נחשב פשיעה וממילא אי אפשר להתפלל תשלומין, עשה לך תזכורת בטלפון להתפלל או כל דרך אחרת, חסל להפסיד תפילה בזמנה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    יש צירוף יותר טוב, שמעיקר הדין קי"ל כריו"ס שבין השמשות כהרף עין
    במקרה של השואל, אם היה פחות משתי דקות, עד דקה ומחצה, יש עוד ספק, אם בין השמשות עדיין התחיל

  2. לפעמים מה שכתוב בלוחות צאת הכוכבים זה לאחר 13.5 – עד 18 דקות. ולכן כתבתי את דברי חכם בן ציון זצ"ל.
    ושיטת רבי יוסי לא עוזרת כאן.