על אלו מצוות מברכים?

שאלה:

שלום לרבנים בתוספות חולין דף קה סוף ד"ה מים אין לברך ק"ש שעל המיטה כמו מים אחרונים כיון שנתקן לצורך האדם ה"ה ק"ש שמפני המזיקים לכן לא מברכי אני שואל אבל גם על אוכל זה לצורך האדם לקיומו א"כ אז למה מברכים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כוונת התוס' שונה: יש מצוות שנתקנו לצורך גילוי כבוד מלכות שמים, כמו ברכות הנהנין על האוכל, ויש מצוות שלא נתקנו לצורך גילוי מלכותו, אלא כדי לשמור על האדם, כמו מים אחרונים שענינם שלא ינזק ממלח סדומית, וקריאת שמע על המיטה שענינה שמירה ממזיקים, ועל מצוות אלו שתכליתם אינה צורך גבוה אלא הגנה לאדם – אין מברכים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנחנו דיברנו על ברכת המצוות – ברכה שמברכים לפני קיום מצוה, מדוע לא מברכים על מצות קריאת שמע שעל המיטה אשר קדשנו במצוותיו וציונו על קריאת שמע. ברכת המפיל היא ברכת השבח, לתת שבח והודיה לה' על החסד שבשינה, כמו שבברכות השחר מברכים על החסד שבקימה.