נדרים (ocd)

שאלה:

שלום
איך ההלכה מתייחסת לאדן שסובל ממחשבות טורדניות (ocd) לגבי שבועות ונדרים שלאחר מכן זה מתבטא בחלום.

תשובה:

ההלכה קובעת שאדם כזה אינו צריך להתייחס לנושא של נדרים ושבועות בכלל, כיון שזה לא בשליטה אצלו והכל בטל ומבוטל! מרן בעל הקהילות יעקב היה מרבה לומר זאת לאנשים שבאו אליו עם בעיה כזו. כמו כן חלק מהרפואה הוא פשוט להתעלם באופן מוחלט מהענין כאילו לא היה. כך שהמחמיר בזה מזיק לעצמו בחינם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם לי יש בעיית ocd שמתבטאת גם בדברים כאלה. ולצערי אחרי שחשבתי על הקדש באחת הפעמים חשבתי על נדר צדקה וכשהתעוררתי לגמרי נרתעתי מאוד מזה וגם נכנסתי ליסורים קשים שמא אמרתי את הנדר בפה. האם עלי לעשות התרת נדרים מכיוון ומדובר על נדר על נושא רציני מאוד וגם האם אני צריך לחשוש מגזל?