לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה זה נדר? זהירות מאובססיות!

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, במשפחתי לא כולם שומרים שבת, פעם אמרתי לאמא שלי: בלי נדר כל פעם שתכבסי לי בשבת אני יכניס את הבגדים למכונה שוב פעם עד שתפסיקי לכבס לי בשבת בלי נדר" במציאות לא אמרתי בלי נדר. האם המשפט חל גם על בגדים שהיא מכבסת לכולם? כלומר מגבות מצעים וכו

תשובה:

שלום וברכה

זה לא נדר בכלל כיון שלא היתה כוונתך לנדר, ולא כל משפט בובמבסטי שזורקים זה נדר. באופן כללי עשיתי בדיקה קצרה וראיתי שזכרוני איננו מטעה אותי ששאלת הרבה מאוד שאלות בעניני נדרים מה שגורם לי לחשוב שאת סובלת מלחץ מיותר מהענין זה. וזה ממש לא רצון ה'! את צריכה לעשות הכל כדי לצאת מזה שלא יהפוך חלילה לחרדה אובססיבית שקשה מאוד להפטר ממנה. החלק הבסיסי בעבודת ה' הוא שהכל יעשה מתוך בריאות ושמחה. תתעלמי לגמרי מענין הנדרים [כמובן אין להשתמש בנוסח של נדר אבל כל מה שאינו נוסח מפורש של נדר תתעלמי לחלוטין] תעשי מודעה בפני שלושה אנשים שאת מבטלת מכאן ולהבא את כל הנדרים, וזהו, לשכוח מהענין לגמרי לגמרי.

בהצלחה רבה.