כפרה לעוון גזל.

שאלה:

שלום לרב. קראתי באחד העלונים שמחלקים בבית הכנסת כתוב .כפרה לעוון גזל רבים שלא יודע למי להחזיר לנקות מקומות מטונפים ציבוריים וכך יש כפרה . האם זה נכון תודה יישר כוח.

תשובה:

שלום רב

כתוב שאדם שגזל ואינו יודע ממי גזל, ישעה  בכסף צרכי רבים, זה לא חייב להיות משהו כל כך דוחה וקיצוני כמו בהצעה הנ"ל, אפשר לתרום את הכסף לאירגון ציבורי שעוזר להרבה אנשים כמו עזר מציון או יד שרה וכדומה, זה גם צרכי רבים. יש שנהגו לתרום סידורי תפילה לכותל המערבי שהוא מקום שכולם מגיעים אליו. הרעיון הוא שכמה שיותר אנשים יהנו, ואולי ביניהם גם הנגזל.