השתתפות בשמחה כאשר יש חששות לגבי האוכל וצניעות

שאלה:

שלום רב.
אני מוזמן לשבע ברכות.
ראשית- הזמינו אותי אישית. האם חייב ללכת? יהיה וודאי בעיה של צניעות.
שנית- לגבי הכשרות של המאכלים- ייתכן ולא מקפידים על כל כללי ההלכה בהיבט של מעשרות, וירקות עלים. מה לעשות?
אני ממש לא יכול להתחמק, זה משפחה קרובה,ואני מניח שייפגעו מאוד אם לא אגיע והזמינו אישית כי רוצים שגם יהיה מניין. מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לבעיית הצניעות תנסה לפתור את הבעיה. אני מניח שאפשר לשבת בחברת גברים ולהמנע מראיות אסורות, הכל לפי הענין. לגבי הכשרות ודאי שאין להקל שלא כדין בשום דבר, אתה יכול לעמוד בגאווה ובעדינות נעימה על עקרונותיך, לאכול רק חלה עם מעט טחינה וכדומה, ולא לאכול דברים שאתה חושש לכשרותם. [מעשרות ניתן לעשות במקום, אבל תולעים זו בעיה, וכן מוצרים שאינה בכשרות ראויה]. אם אינך מרגיש שתוכל להקפיד על עקרונותיך, תמצא תירוץ, אבלו בשקר, לא מרגיש טוב וכו', ותמנע מלבוא.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם הוא מבקש ממני להודיע לעוד אנשים , האם יש בכך משום לפני עיוור שאולי הם יכשלו, או שמותר לי להגיד, והם יעשו את השיקול שלהם?