העמדה הרבנית אשמה בהיקפי השואה?

שאלה:

שלום לרבנים הרב דסלר בחלק א עמוד 71 מוכיח את אותם אנשים שמאשימים את הרבנים {בינהם שפת אמת חפץ חיים}בכך שהיתה שואה ואמר שאסור להגיד את זה והרב שם תולה את השואה בחוסר אמונה בתלמידי חכמים אבל באמת בספר אם הבנים שמחה הוא מאשים את הרבנים לא זכור לי שמזכיר את השמות איך אפשר לישב את זה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את הציטוט מאם הבנים שמחה, אבל אני מניח שזו לא המחלוקת היחידה שיש בין גדולי הדורות… אין ספק שבנוגע לישוב הארץ היתה מחלוקת גדולה בין הפוסקים האגודאים אם ניתן לכנותם כך, שהסתייגו מעלייה המונית ולא מבוקרת לארץ ישראל, מחשש לירידה בדת, לבין רבנים מחובבי ציון כמו כמו הרב טייכטל, שסברו אחרת, וממילא האשימו למפרע את ההנהגה בכך שלא הלכו בדרכם.

צריך להבין, לדעת הסוברים שהעלייה לארץ צריכה להיות מפוקחת ומבוקרת, לא היתה כל טעות בהחלטה, וגם אם נגרם מכך שיותר יהודים מתו בשואה זו גזירת שמים, וזה לא משנה את ההחלטה שהיתה צריכה להנתן על פי הנתונים שהיו ידועים בזמנו.