ברכת הגומל – עד מתי אפשר לברך?

שאלה:

כמה זמן ניתן לברך הגומל מאז שהתחייבתי בברכה?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה עדיף תוך שלושה ימים, ולכל הפחות שלא לאחר יותר משלושים יום, אבל בדיעבד ניתן לברך אפילו לאחר זמן רב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ריט סעי' ו ובמשנה ברורה שם, ובסידור יעב"ץ. וראה ערוך השלחן שם סעי' ז שאם כבר נשכח הענין אין לברך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בחזו"ע (טו בשבט עמוד שנח) מביא בשם שו"ת שבט הקהתי שלאחר שנה אין לברך הגומל בשם ומלכות. אבל כיוון שלרב עובדיה גם על נסיעה של 72 דקוצ מעיר לעיר מצריכה הגומל, לכן אין חשש שיברך בשם ומלכות כי בודאי שבמהלך השנה נסע יותר מ 72 דקות מעיר לעיר. אבל דעת הרב משה לוי זצ"ל בדעת רוב הראשונים ומרן שאפשר בדיעבד לברך הגומל גם לאחר שנה. ויקטור בוחניק רחובות .