לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוצאת זבוב ממשקה בשבת / ברכת המזון במקום האכילה

שאלה:

שלם לכבוד הרבנים!
בשבת רציתי להחזיר את קופסת אחת הסלטים למקרר וראיתי שנפל לתוכו מעט מאוד מסלט אחר(שעלול להרוס את טיבו של הסל שבקופסה) אזי אם הוציא את אותם חתיכות שנפלו עם מעט מהסלט שסביבו, היש בזה חשש בורר(שהרי אני אוכל מסלט זה רק בעוד כמה שעות ולא לאלתר) או שמא כיוון שהוצאתי את שניהם אזי אין פה דין בורר?

2.ברכת המזון שיש עניין לחזור לאותו מקום שאכלתי במידה ושכחתי לברך, אזלינן בתר המיקום הגאוגרפי או באיזה מקום הייתי, כלומר אדם שנוסע באוטובוס הרי שאין מיקום ספציפי שבו אני אוכל אלא זה מתפרס על כל הדרך אזי במידה שחתי לברך(ולא עבר זמן עיכול) עלי לחזור לאוטובוס או לאזור שנסעתי?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם אתה מוציא את הליכלוך עם מעט הסלט שסביבו ולא רק את הליכלוך – מותר.
  2. המקום שלך זה האוטובוס [אין קביעות למקום עצמו שהרי הוא היה בנסיעה בשעת האכילה] כך שזה בדרך כלל לא מעשי למוצאו ויש לברך במקום שבו נזכרת.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שיט ס"ק סא.