קריאת שם לתינוקת אחרי חצי שם של סבתא

שאלה:

שלום רב
רציתי לברר האם לקרוא לביתי שם אחרי סבתא של אשתי והשם השני שלה בעצם כשם של אמא שלי אז חשבתי לקרוא רק בשם אחד של הסבתא השאלה אם זה נחשב שקראתי שם אחריה ,?
זה חשוב לי מאד לדעת כמה שיותר מהר כי מחר(יום שני) יש קריאת התורה ואז אני מעוניין בקריאת השם ויש לי שם נוסף למקרה וזה לא נחשב.

תודה רבה רבה וישר כח

תשובה:

שלום רב,

יש נידון האם אדם הנקרא בשתי שמות זה שמו כך – כלומר, רק באופן הזה בשתי שמותיו, או שמא זה מורכב משתי שמות. הנפק"מ שדנים בסוגיה זו היא בענין שמות בגט ראה שו"ע אבה"ע סי' קכט סעי' יד ובפתחי תשובה. לכן אם תקרא בשם אחד לא ברור שזה ייחשב לשם אחרי הסבתא.

מצד שני הנושא בקריאת שם ע"ש אחד ההורים בעודו בחיים, כמו אצל הספרדים שמקפידים לקרוא ע"ש האב בעודו בחיים, מאידך אצל האשכנזים מקפידים שלא לקרוא כך, הסיבה לכך היא מחשש שמא יקרא לבנו שזה אותו האם של אביו או לבתו וזה אותו השם של אמו, והיא תחשוב שקוראים לה ויש בכך זילזול בכבודה כמבואר ביו"ד סי' רמ שלא לקרוא לאב ובאם בשמותם. אולם אם תקפיד להשתמש רק בשם השני (ע"ש הסתבא) יתכן שיש בכך איזה פתרון, אם כי, עד כמה שאני יודע, המנהג היום רווח אצל האשכנזים שלא לקרוא בשם של ההורים כלל.