חציצה במיעוט שאינו מקפיד

שאלה:

שלוםרשלום רב
אישתי טבלה לטהרתה חפני כשבוע והיא בדקה שאין לה איפור על הריסים טוב טוב לפני הטבילה לאחר מכן טבלה וכדחזרה הביתה מצאה כמה גרגרים קטנים של איפור כנראה על הריסים אני שאלתי והבנתי שזה תלוי אם מקפידה או לא השאלה אם יצאה בדיעבד או שצריכה לחזור ולטבול גם עכשיו או שאולי זה חיצוני ומיעוט שלא שמה לב אליו רק אחרי זמן ?
מקורות בבקשה

תשובה:

שלום וברכה

אכן, כיון ומדובר במיעוט שאין מקפידים עליו זה לא חוצץ בדיעבד, ואינה צריכה לחזור ולטבול.