התרת נדרים

שאלה:

אשה נדרה (לא בלשון נדר) שהטיסה הראשונה שלה כשתצא מהחובות תהיה לאומן. יצאה מהחובות והתגרשה מבעלה והתחתנה שוב. בעלה השני קנה לה כרטיס ליוון לירח דבש ליוון, האם יכולה לעשות התרת נדרים או חייבת לקיים את הנדר קודם ? והאם זה משנה אם בעלה לא ידע מהנדר שלה?
בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

תעשה התרת נדרים, כאשר הפתח יהיה שאם היתה יודעת שזה יגרום לה אי נעימות כזו מבעלה החדש לא היתה נודרת.

יום טוב.