האם מותר לשלוח הודעה בפורום שאולי תגרור לשון הרע?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
רציתי לשלוח דרך פורום באינטרנט למישהי הודעה פרטית לצורך קבלת מידע על מקצוע לימודים, אך לא ראיתי אפשרות לשלוח הודעה פרטית לה.
האם אפשר לשאול את זה בפורום עצמו, אני רוצה לשאול האם במקצוע שאני רוצה לעבוד בו יש בעיות של צניעות. יכול להיות שיענו לי ויגידו שמות של מקומות עבודה עם גנאי.
גם אם לא יגידו, אך מי שיגיב ויאמר מניסיונו, אנשים אולי יודעים איפה הוא עובד (כי זכור לי שדנו באחד הדיונים שם לגבי המקצוע שאני רוצה לשאול לגביו, ואולי מישהו כתב איפה הוא עצמו עובד עכשיו, לא זוכר בוודאות. אך כן זכור לי שמישהו הזכיר איפה הוא עבד בעבר במקצוע הזה).
תודה רבה כבוד הרב, ה' ישמרך

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה אתה יכול לשאול ונקווה שאף אחד לא יכשל בלשון הרע. אין סיבה שיזכירו בפירוש מקומות עבודה ברמה שזה יהיה איסור לשון הרע. וגם אם כן, לכאורה זה לתועלת ואין בכך איסור לשון הרע.