האם אדם יכול לנדור ביחס לאדם אחר?

שאלה:

שלום כבוד הרב,אני מקווה שמותר לשאול כאן וסליחה רבה אם לא.
ראיתי שכתבת רבות בעניין הנדרים וocd.
הובחנתי כבעלת ocd ואכן נושא הנדרים מאוד מציק לי.אני מאוד מקפידה לומר בלי נדר כמעט על כל דבר.
הדבר העצוב הוא שלעיתים האנשים הקרובים אלי,הורי מנצלים את הבעיה ומשתמשים במילה כדי למנוע ממני דברים.
השבוע יש מחנה של שבט יובל לצרכים מיוחדים בבנע,שבט אותו הדרכתי בעבר,וחסרה מישהי שתצא עם חניכה שהמדריכים שלה לא יכולים לבוא,אני מאוד רוצה לצאת ולעשות זאת אך יש דברים שמפריעים לי נורא.
אימי פוחדת נורא מאוטבוסים ציבוריים ופעם נורא רציתי לנסוע באוטובוס ושיגעתי אותה ואז היא השתמשה במילה זו על האוטבוס,כי ידעה שאם היא תגיד זאת לא תיהיה לי ברירה בלי נדר.אני יודעת.שהיא התכוונה על אוטבוס ציבורי אך עדיין זו אמירה אסורה.
שנית,לפני שנתיים בערך בגלל שהייתי מדריכת חוץ טהייתה שבת שנורא התלבטתי אם ללכת או לא ,אבי השתמשבמילה ואמר את לא הולכת לבנע.
אני מוסיפה שהכל בלי נדר.
אני שואלת אם עדיף לי שאשאר בבית ולא אלך למחנה כדי שהורי לא יחטאו.כי לעשות התרה הם לא מסכימים..או שמא מותר ודברים כאלו לא נחשבים.
הבעיה היא שלא מדובר רק בזה הרבה דברים אני לא יכולה לעשות בגלל שהם מדתמשים בכך וזה גורם לי מאוד לעצבות.
סליחה על האריכות ותודנ רבה

תשובה:

שלום וברכה

הוריך לא יכולים לנדור בקשר אליך, זו פשוט שטות… אדם יכול לקבל על עצמו ענין מסוים בנדר, אבל אדם אחר לא יכול לחייב אותו, אלא אם כן מדובר בשימוש בחפץ של אותו נודר, כלומר אני יכול להדיר אדם אחר מלהשתמש בחפץ שלי, אבל אני לא יכול לנדור שהוא לא יעשה מעשה מסויים זו שטות מוחלטת.

לעצם הענין לגביך שכחי מענין הנדרים, זו הדרך היחידה שלך להרפא, לא צריך לומר בלי נדר על כל משפט סתמי, החליטי שאת לא מתייחסת בכלל לענין הנדרים וגמרנו, הקב"ה אינו שמח בלחץ הזה שלך.

בהצלחה