אינו זוכר היכן הוא אוחז בשמונה עשרה

שאלה:

שלום הרב לפעמים קורה שאני באמצע תפילת שמונה עשרה אומר את המילים ברוך אתה ה׳ ולא יודע איפה אני בתפילה אם אני בברכה מסוימת או בזאת שלפניה מה לעשות במצב כזה במה לחתום ואיך להמשיך?
שאלה נוספת לפעמים אני לא יודע אם ברכתי ברכה מסוימת או לא מה לעשות במצב כזה ואם המשכתי את התפילה ופתאום עלתה לי מחשבה שאני לא יודע אם ברכתי ברכה מסוימת מה לעשות?
תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה אומר ברוך אתה ה' ולא יודע באיזו ברכה אתה נמצא לא תוכל לסיים שום ברכה, אלא יש לומר למדני חוקיך.

על עצם הנדון כאשר אני לא יודע באיזו ברכה אני אוחז בשמונה עשרה מה עושים, ראה כאן בהרחבה.

יתן ה' ונזכה להתפלל בכוונה כאדם העומד לפני מלך!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח!
    בקישור להרחבה נאמר בסוף:"האופן המובחר ביותר, להמתין לחזרת הש”ץ ולשמוע היטב את הברכות בהן הוא מסופק ולכוין לצאת ידי חובה בתפילת החזן, ולאחר מכן להמשיך מהמקום אותו ודאי לא אמר עדיין."- זה לא נחשב הפסק(ואפילו שזה בשטיקה) כי לעיתים זה לוקח הרבה זמן ועד שהחזן יגיע לאותו קטע של הספק הרי שבנתיים אצטרך לכוון על הקדושה או שאר היסחי דעת וכו וממילא זה הפסק, הלא כן?

  2. זה לא הפסק בדיעבד ובמצב כזה. רק צריך שהחזן ידע שהוא צריך לכוין להוציא, זו יגיעה כללית שכל זחן צריך לדעת אבל אם יש לך ספק אולי הוא לא מודע לכך זו לא עצה טובה.