קורס פיאנות יקר מאוד שהמשתתפות נדרשות לנקות בעצמם

שאלה:

שלום,
לפני כחודש נרשמתי לקורס פאנות בירושלים, המזכירה מאד שכנעה אותי להרשם, ואף מנתה באריכות את כל היתרונות והמעלות של הקורס.
אחרי שהתחלנו את הקורס, הודיעו לנו שהנקיון עלינו, כלומר כל פעם נשארות 2 נשים לנקות את הכיתה. מדובר בנשים מטופלות בילדים קטנים וחלק גדול מהם מגיע מחוץ לעיר. אני מגיעה מחוץ לעיר, כמובן שאיחרתי את האוטובוס והגעתי הביתה באיחור ניכר. הדבר שהכי מקומם הוא המחיר של הקורס: 350000 ש"ח (!!!) ויש במקום שורה ארוכה של מזכירות ועובדות.. המזכירה לא אמרה לפני כן דבר בנידון.
אנחנו מרגישות מנוצלות, וחושבות שיש כאן סחטנות וגניבת דעת.
רציתי לדעת מה דעת תורה בנידון.
אודה למענה מהיר.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לגבי עבודות הניקיון, פשוט שאם זה לא סוכם מראש אין זכות לדרוש כן, שהרי זה לא מקובל בקורסים אחרים ובפרט לא כאלו יקרים.

לגבי המחיר הגבוה, מדובר במחיר גבוה מהמקובל, אכן יש מקום לתבוע שהמחיר גבוה מדי, אף אם הייתה הסכמה מראש.

מקורות:

לעניין אונאה במחיר הגבוה, לכאורה דין הקורס כקבלנות ולא כשכירות ותלוי במחלוקת הפוסקים אם יש אונאה בקבלנות בדבר שאינו לא קרקע ולא מטלטלין, עיין כאן.