כהן שחי עם רווקה האם עולה לדוכן?

שאלה:

בסד
כהן שחי עם רווקה ללא כתובה האם הוא מחולל ופסול לברכת כהנים?

האם קטנה שהתגירה בת שנתיים כוון שהוריה גוירו האם מותרת לכהן ומה הסיבות
ישר כח

תשובה:

שלום רב,

א. כהן שנקנס לאינו עולה לדוכן זה כהן שמחלל את כהונתו. העובדה שהאיש חי עם אישה ללא כתובה כלומר, ללא קידושין למרות שהוא עובר על איסור להרמב"ם מדאורייתא, ולשאר הראשונים מדרבנן. אינו פוסל אותו לעלות לדוכן כי אינו מחלל את כהונתו.

ב. אנו פוסקים כמו רבי יוסי שסובר בקידושין עח,א שכל גיורת אפילו אם היא התגיירה בגיל אפס או אפילו במעי אמה היא נאסרת לכהונה.