טבילה לאחר השקיעה לפני צאת הכוכבים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
מחר יום שני הוא היום השביעי לשבעה נקיים של אשתי. בנוסף ביום זה יש לנו שמחה משפחתית משעות הערב (מחוץ לעיר) אשר אין באפשרותינו לאחר.
רציתי לדעת האם אפשר להקל לטבול לאחר השקיעה קודם צאת הכוכבים בכדי שנוכל להתייחד בליל הטבילה לפני היציאה לשמחה (כמובן לאחר צאת הכוכבים). לאחר מכן יתכן ולא תהיה אפשרות להתייחד באותו לילה.
נ. ב. אנחנו אשכנזים.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין להקדים ולטבול לפני צאת הכוכבים בשום אופן, ותעשו כל מאמץ כדי להתייחד אחרי השמחה באותו הלילה. אני מניח שתישנו בחדר נפרד ולא ביחד עם אנשים אחרים… וגם אם תהיו עייפים מעט לא קרה כלום… אם לא יצא בשום אופן גם לא נורא, עיקר הסכנה כשהבעל אינו נמצא בבית. אבל כמובן רק במחילה הדדית כי הלילה הזה הוא ליל עונה. ושוב עשו כל מאמץ לא לבטל עונה, בפרט אם אין לכם עדיין בן ובת.