חזן שממהר בתפילתו

שאלה:

מה היא ההלכה לגבי שליח ציבור שממהר בתפילה ומנמיך את קולו עד כדי שלא ניתן לשמוע אותו?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאדם כזה אינו ראוי לשמש כשליח ציבור והוא רק מזיק את הרבים. אבל חשוב לזכור שהלבנת פני חברו היא דבר חמור מאוד, לכן כל דבר צריך לעשות בנעימות ובתבונה, שלא יפגע חלילה ושהכל יהיה טוב. ומה טוב עשו בהרבה בתי כנסיות שקובעים זמן לכל שלב בתפילה, וכותבים זאת מול עיני החזן, למשל: פסוקי דזמרה 15 דק', ברכות קריאת שמע 10 דק', שמונה עשרה 7 דק', וכן הלאה, כך הכל בא על מקומו בשלום, וזה באמת מסייע למתפללים שיודעים לתכן עצמם כראוי.

בהצלחה