לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בן ארץ ישראל בחו"ל ביום טוב שני – תפילות ועשיית מלאכה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב !

אשמח לדעת אם איני שומר יום טוב שני בחו"ל כיצד עלי לנהוג החל ממוצאי החג, האם עושה הבדלה מה אני מתפלל בערבית של מוצאי החג?
וכן תפילת שחרית מה אני מתפלל? האם מתפלל מוסף וכן תפילת מנחה וערבית ?
האם מותר לעשות מלאכה כרגיל, אשמח לפירוט על מנת שלא תצא תקלה על ידי.

תודה

תשובה:

שלום רב,

לגבי מלאכה, ודאי שאסור לך לעשות מלאכה מאחר שאתה נמצא בחו"ל ובודאי בין יהודים, ועליך לנהוג כבן חו"ל לגבי עשיית מלאכה. מאידך, לגבי התפילות אתה יכול להתפלל בצנעא בימות החו"ל ואף להניח תפילין, אבל כמובן בלי שרואים אחרים.

ראה

שו”ע או”ח סי’ תצו ס”ב, ובמשנ”ב סק”ט.