הכלאת בהמה טהורה וטמאה

שאלה:

שלום הרב!
בימים אלו שמעתי שיש שאלה על תרנגול שכנראה עבר הכלאה,
ובאמת מעניין באופן כללי מה הדין כאשר מכליאים חיה טהורה עם חיה טמאה האם מותר באכילה?(כגון חזיר עם פרה)

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שבמקרה כזה הבהמה אסורה באכילה, לענין כלאים מה דינה של בהמה זו היא סוגיא שלמה בגמרא אם חוששין לזרע האב, ראה חולין עט א, ויש בזה גם נפקא מינה לחיוב כיסוי הדם בנולד מצבי וכבשה וכדומה ולענין דין אותו ואת בנו ראה שם כל הסוגיא בהרחבה.

לגבי העוף זו שאלה אחרת לגמרי, כיון שהעוף המדובר יש בו את כל סימני הטהרה, והנושא אינו הכלאה, אלא שבעוף הכלל שלא אוכלים בלי מסורת, גם אם יש סימני טהרה, ועל זה ביקשו עדויות שהעוף הערבי המדובר היו נוהגים לאוכלו בקהילות השונות.