נשיאת תרופה הכנה משבת למוצאי שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני לוקחת כדורי מניעה, בשעה קבועה.
בסעודה שלישית אני הולכת לאכול אצל חמותי. האם אוכל לקחת איתי את הכדור בשבת ע"מ לבולעו במוצאי שבת.
האם כדאי להניח אותו לפני שבת בעגלה של התינוק שממילא ניקח איתנו.
כמו"כ האם אוכל לקחת איתי כמות של טיטולים שתשמש גם במוצאי שבת ולא רק בשבת עצמה.

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הכדור יש לכאורה חשש של הכנה משבת לחול, אם זה נמצא כבר מערב שבת בעגלה יש להקל [חששמוקצה לכאורה אין, במקרה שאת לוקחת גם בשבת עצמה. אולם באופן כללי היה עדיף לקחת ממש לפני כניסת השבת וממש לאחר צאתה, הפרש השעות אינו משמעותי, וזה יחסוך לקיחת כדור בשבת שיש בה שאלה הלכתית, וממילא יתכן שהכדור יהיה במקרה זה גם מוקצה].

טיטולים ניתן לקחת יותר, כך כתבו הפוסקים גם לגבי אדם הצריך כלים לסעודה שלישית שרשאי לרחוץ גם יותר מכדי צרכו כיון שכל אדח מהכלים בפני עצמו יכול לבוא לידי שימוש.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שבוע טוב
    לכאורה בלקיחת כדור בשביל לקחת אותו בזמן אין בזה בעיה של הכנה שלא עושה כן, כדי לחסוך זמן במוצ"ש. ועוד, שאין לה אפשרות אחרת. ויקטור בוחניק רחובות.

  2. נראה לי לדמות זאת למ"ש בסימן שכא במשנ"ב שאפשר להדיח הבשר ביום השלישי ואפילו בשבת כיוון שאי אפשר בענין אחר מחשש הפסד. גם כאן אם היא לא תיקח בזמן את הגלולה יכול לעשות הכתמות. ויקטור בוחניק רחובות.