הכשרת תנור בשרי לשימוש פרווה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
לגבי תנור שאפו בו בשר ועכשיו אני רוצה להכין אוכל שיהיה פרווה.
אמרו שאין בעיה לספרים ולאשכנזים צריך לנקות וכו…
מהו שורש המחלוקת ביניהם והסיבה של כל אחד?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

האמירה הנ"ל אינה מדוייקת… לנקות היטב ודאי צריך, כי אם יש שיירי בשר לכל הדעות אסור. ההבדל הוא, שלמנהג בני ספרד די בנקיון יסודי והמתנה של 24 שעות מהשימוש הבשרי האחרון, ומשום שנ"ט בר נ"ט מותר לכתחילה, ולמנהג בני אשכנז יש להפעיל את התנור על חומו המירבי חצי שעה כשהוא ריק כדי ללבן אותו לפני השימוש הפרווה. כמו כן לבני אשכנז לא מעבירים כלי מבשרי לחלבי ובני ספרד מקילים בזה, בתנור שמדובר מעיקר הדין בריחא גם בני אשכנז יכולים להקל בשעת הצורך, כמו כן כאן המטרה היא פרווה ואין חשש.

שבוע טוב.