אוכל חריף בכלי שאינו בן יומו

שאלה:

אם עשיתי חזה עוף עם תבלינים ואחד מהם הוא סחוג, ואת הסחוג שמתי עם כפית חלבית שאינה בת יומה והסחוג חריף , האם האוכל מותר באכילה בדיעבד? והאם זה שנגעתי בסחוג עם כפית חלבית זה הופך את כל הסחוג שבקופסא לחלבי?

תשובה:

שלום וברכה

הסחוג נעשה חלבי רק באחד משלושה אופנים: 1. על ידי חיתוך בסכין כמו חיתוך בצל. 2. על ידי בישול בכלי חלבי. 3. על ידי כבישה [בסתם מאכל שאינו חריף כבישה היא רק ב24 שעות רצוף, במאכל חריף כבישה היא אפילו בזמן קצר ויש בזה הרבה דעות, עכ"פ בפחות מ6 דק' שהכפית היתה בתוך הסחוג ודאי אין חשש.

במקרה שלך אין בעיה.