השכרת בית הכנסת בימי חול לגן ילדים

שאלה:

שלום הרב. הבית כנסת שלנו עכשיו עבר לבנין חדש, אנחנו מתפללים שם רק בשבת ולמשך ימי השבוע אנחנו רוצים להשכיר את זה, האם יש איזה עדיפות או חיוב להשכיר את זה לישיבה או יכולים להשכירו גם לגננת, כמובן שאנשי השכונה לוחצים עלינו שלא ישכירו לישיבה של בחורים שזה מפריע להם

תשובה:

שלום רב,

ודאי שלהשכירו רק לישיבה שהם רק ילמדו או יתפללו בבית הכנסת מותר. להשכירו לגן ילדים אסור. לא מועיל תנאי לעשות בבית הכנסת שימושים שונים כל עוד הוא מתפקד כבית כנסת. ראה סי' קנא. וראה עוד כאן לענין שימוש בו לאחר שיצאו משם.