קניית מוזיקה מאתרים באינטרנט במחיר מאוד מוזל

שאלה:

בס"ד
יש אתרים שמוכרים שירים ב-10 סנט (אמריקאי) לשיר. הם כותבים שזה חוקי על פי איזו שהוא מספר חוק שהם מצתתים. כל האתרים הרגילים מוכרים שירים ב-$1.30 בערך. דוגמה לאתר כזה:

http://www.mp3million.com

מה ההלכה בעניין הורדת שירים מהאינטרנט, ובפרט במקרה שאני הצגתי.

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין לי גישה לאתר זה. זה נשמע די מוזר. בעיקרון יש מקום שלפי החוק הישראלי יהיה מותר להעתיק שירים לצורך שימוש אישי וביתי. אבל, מפעילי האתר בוודאי לא רשאים למכור לצורכי מסחר, ללא רשות היוצרים.

מקורות:

עיין כאן.