סדר לימוד יומי

שאלה:

שלום וברכה, שמי אושרי. אני רוצה לארגן לעצמי בעזרת ה' בלי נדר סדר לימוד תורה יומי קצר שאני יוכל לקיים בבית (להגיע לבית המדרש דורש זמן, ולא תמיד מתאפשר) אך ארון הספרים היהודי כל כך רחב. תנ"ך, מוסר, הלכה, אגדה, וכו'.. השאלה שלי היא כיצד להרכיב את הלימוד? איזה ספרים להשיג? מה הכי חשוב שיהיה בלימוד? באיזה סדר? וכו'.. אשמח לתשובה. תודה.

תשובה:

שלום רב

זה מאוד תלוי בזמן שאתה מקדיש. חשוב מאוד כל יום להקדיש חצי שעה ללימוד הלכה מסודר בספר מהיר, כדי שתדע כיצד לנהוג וכיצד לקיים את המצוות. לאחר מכן חשוב מאוד למצוא זמן ללימוד קבוע בגמרא, וכן להשתדל שיהיה בחברותא או בבית הכנסת, כיון שזה לא תמיד קל ועשוי להשחק. והכי חשוב ללמוד מה שהלב מושך אותך, ואם אתה נמשך ללימוד אחר עשה זאת [אבל לא במחיר החצי שעה הלכה], העיקר תתחבר, ואז כבר תמצא זמן רב לעוד ועוד לימוד בעז"ה…