שמנן אטו יינן

שאלה:

שלום
האם היום למעשה מקפידים בדין בישולי גוים בשמן נפק"מ לפלאפל ועוד
אשמח אם אפשר להתייחס לשתי נקודות: רוב שמן, גזירת שמן שבטלה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של שמן גויים אינו נוגע לבישול, אלא שגזרו שמנן משום יינן, וגזירה זו בטלה כמבואר בעבודה זרה לו ב, ובירושלמי שבת פרק א'. לכן לא כל הבנתי מה שאלתך לגבי הפלאפל, תנסה לפרט יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש הטוענים שהיום יש בפלאפל בישולי גוים משום שיש בשמן בישולי גוים וגם אם מטגנים במחבת עם מעט שמן. מקורם (אין בידי ספרים כרגע): בן איש חי יורה דעה חלק ג ט. השאלה היא הרי בטל גזירת שמן אז למה יהיה בפלאפל בישולי גוים רק מצד שמן (בהנחה שחומוס שמפיקים ממנו פלאפל נאכל חי או לפחות אינו עולה על שולחן מלכים)?

  2. אני חוזר שוב, גזירת השמן אינה קשורה לבישול, זה נוגע לשמן שאינו מבושל, שבתחילה גזרו לאוסרו כי הוא דומה ליין שהם משקים חשובים, אם זה מבושל אין סיבה שיהיה שונה משאר בישול גוי, אלא אם כן הוא מהדברים הנאכלים כמות שהם חיים ושאר כללי בישולי גוי.