מוח ולב בעבודת ה'

שאלה:

שלום. רציתי לדעת מאיפה מגיע הרצון מהלב או מהשכל וייורד ללב, כי כתוב במישנה שאמר להם רואה אני שדיברי אלעזר בן ערך לב כלול. בדברכם זאת אומרת שלב טוב כלול עין טובה וכול המחשבות הטובות.ומיצד שני רבות מחשבות בלב איש זאת אומרת על ידי הרבה מחשבות זה יורד ללב זה אחד הדרשות על הפסוק הזה אז מהיכן מגיע הרצון?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שמערכת החשיבה עיקרה במוח ובעצם היא רוחנית לגמרי, הלב הוא בסך הכל משאבת דם, אלא שמשתמשים בענין זה כמשל, הלב שהוא מקור החיים הגשמיים משמש סמל לרגש, והמוח משמש סמל לשכל, אבל למעשה מערכת החשיבה כולה נשמתית ואינה לא בלב ואפילו לא ממש במוח.

נטהר מעשינו ומחשבתנו לעבודתו יתברך!

הצטרף לדיון

תגובה 1