הקפדה על כשרות לאחר ניתוח

שאלה:

שלום,
אימי עברה לפני כחודש ניתוח מורכב ביותר של כריתת המעי הגס, ומתמודדת כרגע עם חיים חדשים יחד עם שקית המחוברת לבטנה… העיכול הוא מיידי ויוצא דרך השקית, חלה ירידה גדולה במשקל ויש הוראות חדשות להרגלי האכילה ומאכלים מסויימים.
מאז השחרור מבית החולים, אמא שלי נמצאת בביתה של אחותי המתגוררת במיתר, על מנת שתהיה קרובה לרופא המנתח בהגעה לביקורות.
לאחרונה יש לאימי ספקות לגבי הכשרות בביתה של אחותי הנשואה לבעל לא דתי, וההקפדה על הפרדה מוחלטת בין הכלים והסקוץ' בו רוחצים את הכלים, מוטלת בספק.
דבר זה גורם לאימי להפסיק לאכול אוכל מבושל ולהמשיך להימנע משימוש בכלים (כמו הרתחה בסיר של כמה ירקות רכים לאכילה). הבעיה שהיא הולכת ונחלשת, בקושי אוכלת.
האם יש הקלה במצבה? האם היא תוכל לשפוך מים רותחים בסיר לפני השימוש בו?
יש לציין שאימי מתגוררת באילת, ובגלל המרחק הרב נאלצת להישאר אצת אחותי הקרובה יותר לרופא הנמצא בבאר שבע.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא הבנתי כלל את השאלה. אני מניח שבתה וחתנה אוהבים אותה ודואגים לה, אז מה בעצם הבעיה לדאוג לה שתהיה שקטה ומרוצה?? אי אפשר לקחת סיר שודאי כשר או אפילו לקנות סיר, ולהראות לה כמה מקפידים ומבשלים לה בו מה שהיא רוצה ובכשרות שהיא רוצה וכו'? למה צריך לחפש את כל הקולות האפשריות אם אפשר בנקל למלא רצונה של אשה חולה וחלושה הנזקקת למאכלים מבריאים לרפואתה? אם יש איזו בעיה שלא הסברתם נשמח לעמוד לעזרתכם. [הסקוצ' למשל אינו אוסר בדיעבד, ועוד].

רפואה שלמה!