תביעה בבית המשפט למזונות ילדים

שאלה:

רצוני לברר האם יש צד היתר ללכת לבית משפט כדי להוציא סכום גבוה יותר למזונות.
מדובר במקרה בו מה שתקבל האשה מבית דין רבני יהיה רחוק מהנצרך לגידול הילדים.

תשובה:

שלום רב,

ראשית אני לא בטוח שהעובדות שאתה מציג כאן הן נכונות. דווקא שמעתי על פסיקה של בית המשפט לאחרונה על חלוקה בין הבעל לאישה במזונות הילדים. וכך זה אמור להיות ההיגיון בחוק יחסי ממון, מדוע שהבעל ישלם הכל? הרי אם חולקים את כל החובות והזכויות בשווה, אמורים לחלוק גם את החובה של מזונות הילדים בשווה. אבל כל זה נאמר דרך אגב.

לעצם השאלה ודאי שאיסור גמור יש לפנות לערכאות. ולא רק מצד איסור ערכאות שזה איסור דאורייתא. אלא שאם אכן בביה"ד הוא יקבל חיוב מזונות נמוך יותר, אז עוברים גם על איסור גזל! כלומר, אם עפ"י דין התורה לא ניתן לחייב אותו יותר ממה שבית הדין יפסוק לו, כיצד אתה רוצה להוציא ממנו יותר? זה גזל גמור! מעבר לאיסור ערכאות.