מזוזה לגוי המקפיד על שבע מצוות בני נח

שאלה:

שלום להרב,
שאלה: שאל לי היום אדם בני נח והוא מקיים ז' מצות שליהם ואפילו הולך לשיעורים לבני נח אצל רב חסיד , ומכבד מאוד ישראל, אם אפשר לו לקנות ולשים מזוזה בביתו? יודע הוא שאינו מחיוב, אלא שחביב לו הדבר.

פעם שאלתיו "האם מר מתכוון להגייר", כיון שהוא מאוד מעוניין על יהדות ומכבד רבנים ועם ישראל, ובדאי הסברתי לו שאין חיוב לבני נח לגייר אלא רשות אם ירצה, ושגם אין ישראל מכוונין דוקא להמיר דת בני נח להיות יהודי כלל, אלא הכל בחירה של הבני נח. והוא ענה שחושב על ענין אבל כיון שעוד גר עם הוריו קצת קשה לו כרגע, מ"מ בהדיא בירר שיש הרהורי גיור ובנתיים מקיים ז' מצותיו.

ראיתי קצת מה שכתבו בזה בערוך השולחן יורה דעה סימן רצא וגם בשו"ת באר שבע סימן לו והביאו הפתחי תשובה שם (יו"ד). נראה שלא, כיון שהוא לא מצוה על זה, מ"מ רציתי לדעת ומה הנכון להשיב לו.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

אף שהקלו בכך לגבי גוי העומד להתגייר כפי שתוכל לראות כאן, אין להקל בזה לגוי זה שאינו רוצה כרגע להתגייר, ובפרט שגר בית הוריו, כך שהוא קובע את המזוזה בביתם והם גויים לכל דבר וענין.

מקורות:

על איסור נתינת מזוזה לגוי ראה כאן.