נופש וחופש בשנת אבל

שאלה:

האם מותר לאחיות [לא נשואות] הנמצאות בשנת אבל, לנסוע למלון לחופש או לנסוע לטיול בארץ ו/או בחו"ל.
חשוב לציין כי יש צורך נפשי גדול להתאוורר.
כמו כן האם במהלך חופשה בבית מלון או בחו"ל יש הגבלות מלבד שמיעת מוזיקה ובידור וקניית בגדים ?

תשובה:

שלום רב,

הן יכולות לנפוש, להתאוורר או לנסוע למלון. בארץ או בחו"ל

לגבי נופש בחו"ל – יציאה מהארץ ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבי לבד אבל , על הורה שנפטר

    משפחת אשתי יוצאת לנופש בצפון
    לסעוד יחד שבת כל המשפחה אסור לי כידוע
    וללכת לוילה כל המשפחה בקיץ עמם יהיה לי מותר לפי מה שכתבתם?

    או שמא האבל יאכל לבד משאר המשפחה?

    אפשר להקל בשביל לשמור על הילדים או כדי שלאשה ולילדים יהיה יותר טוב כשאבא שם?

    להיכנס לבריכה בוילה או לצאת קצת להסתובב בצפון שרי עם שאר בני המשפחה

  2. אני דיברתי על משפחה גרעינית, נופש משותף של אחים נשואים עם בני משפחותיהם זה אסור בשנת אבל.
    אין לי כל כך פתרון הולם לשאלה שהצגת.
    בשורות טובות.