כוונת שומע ומשמיע

שאלה:

שלום לרבנים אם אני באוטובוס ושמעתי שבירכה מישהי בשקט הגומל האם גם אני צריך לברך כיון שהיא לא כיונה להוציא אותי? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

היא בירכה ברכה לבטלה, כך שודאי זה שום דבר… גם למנהג בני ספרד שמברכים הגומל על נסיעה חוץ לעיר, הברכה צריכה להיות בפני עשרה, ברכת הגומל בשקט אינה כלום. ומעבר לכך, ברור שאם אין כוונת שומע ומשמיע להוציא ידי חובה, לא תוכל לצאת בברכת אדם אחר.