אכילה אחר שינה בלילה

שאלה:

בסד
אדם רוצה לעשות תענית לתשובה מעלות השחר עד צאת הכוכבים
האם מותר יהיה לו לאכול ליל התענית לאחר שקם בלילה לאחר שנה למרות שהזהר הקדוש פרשת ויקהל החמיר מאוד בענין?

תשובה:

שלום וברכה

שורת הדין שמותר לאכול עד חצי שעה לפני עלות השחר, כך שודאי שאין צורך להחמיר בכך כאשר יש צורך ממשי.

באופן כללי הורו חכמי הדורות האחרונים למעט בתעניות של תשובה, ולהרבות בלימוד תורה והתחזקות במצוות מתוך שמחה, ובזה יכופר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב !
    יש תשובה בחזו"ע על ימים נוראים לגבי התענית בערב ר"ה שמוזכרת בשו"ע והרב עובדיה כתב שם שעדיף לא להתענות אם רוצה לעשות תנאי ולאכול בלילה, כיוון שאין תענית זו חובה. ולכאורה ה"ה בניד"ד. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.