שידוכים – לספר על בעיה גנטית בבירורים

שאלה:

שלום וברכה,

ראובן מברר על בחורה אצל שמעון, שהוא חברו הקרוב לו מאוד. שמעון יודע על בעיה גנטית (לא דבר של מה בכך) הקיימת במשפחתה של הבחורה. אם יספר זאת לראובן, ראובן לא יהיה מעוניין לגשת לשידוך. אך אם לא יספר, אפשר שראובן יקפיד ויכעס עליו מאוד שלא סיפר לו. מה על שמעון לעשות ? האם מותר לשמעון לומר ? האם אסור לו ?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אם אכן מדובר בבעיה גנטית שעלולה להוות בעיה, חובה לידע את ראובן בענין זה, אבל צריך לדעת היטב האם אכן מדובר בבעיה גנטית, אנשים נוטים להחליט בדברים כאלו בפזיזות, וצריך לדעת כיצד להציג את הדברים בצורה מדויקת, ולחשוב מתי טוב לומר, לפעמים עדיף אחרי פגישה אחת או שתים, תלוי ברמת הבעיה, אם מדובר במשהו שיש בו סכנה של ממש אין טעם בכלל להכנס לענין, אבל אם מדובר בהפרעה קלה יותר עדיף לספר בשלב יותר מאוחר. לכן בכל מקרה כזה יש להתייעץ באופן פרטני אם רב בעל שיעור קומה.

ערב טוב ובהצלחה.