לבישת ציצית בעת פעילות גופנית

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
רציתי לדעת האם יש חובה ללבוש ציצית במהלך פעילות גופנית? אני אישית מתאמן כ3 פעמים בשבוע בריצות שאורכות כחצי שעה שלאחריהן אני מזיע המון והציצית ספוגה בזיעה. לא שזה מפריע לי כי ממילא אני שם אותה בכביסה ויש לי מלאי די גדול של ציציות השאלה היא מבחינת ההלכה האם יש בעיה שהציצית תזיע ככה?
פשוט ידוע שהציצית שומרת עלינו ואני רץ במקום לא הכי נחמדים שיש אז אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

ראה, אדם שאינו לבוש בגד ארבע כנפות אינו חייב בציצית, אלא שאנחנו מחייבים עצמנו במצוה זו, ולובשים בגד ארבע כנפות כדי להרויח את המצוה שכל רגע ממנה הוא דבר נשגב, שקולה ציצית כנגד כל המצוות שבתורה. לכן, אם חם מאוד אין חיוב בשעת הריצה ללבוש ציצית, אבל חבל להפסיד… חצי שעה להתבטל ממצוה זו זה נצח נצחים. אין קשר בין המקום שבו אתה רץ לקיום המצוה, אלא שבאופן כללי הייתי מציע לך לרוץ במקומות נחמדים שמשמחים את בורא העולם, זה חשוב מאוד בלי קשר לציצית…

בהצלחה רבה ובריאות איתנה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב, רציתי להציע סברא מסוימת בענין זה.
    התוספות והרא"ש בכמה מקומות (נדה, מו"ק) כותבים שאדם שאינו נהנה מלבישת הבגד אינו חייב בציצית.
    אדם שרץ ומזיע, לעניות דעתי, אינו נהנה מהטלית שעליו. אם כן, אינו חייב בציצית.
    האם הרב מסכים?

  2. סברא זו מהווה בעיה, שאם כן בכלל בקיץ לא נהנים מהציצית כאשר יש חולצה… ובהכרח צ"ל שכיון שאילו זה היה הבגד היחיד היתה בו הנאה – כיסוי הגוף, זה שאתה לובש כמה בגדים אינו פוטר אף אחד מהם מציצית.

  3. הבנתי. סברא מעניינת. מעניין גם לבדוק עד כמה זה מסתדר עם המקורות.

    לא כ"כ הבנתי את כוונת הרב, למה לראות כאן קושיא והכרח לתירוצים? האם יש לנו איזה מקור שגם בימים החמים מקיימים מצוה בטלית קטן?
    לגבי זה שהציבור הולך עם ציצית גם בקיץ – יש לעיין אם יש מכאן הכרח: א. זהו צורת הלבוש בציבור, ב. במקום עם מזגן חזק, החימום של טלית קטן עשוי להיות תועלתי ומהנה.