הספק טהרה ושבעה נקיים בימי השבעה

שאלה:

שלום,

אבא שלי נפטר ביום שישי האחרון וההלוויה התקיימה אתמול(במוצאי שבת)
אני שומרת על טהרת המשפחה ואנו מנסים להיקלט כבר מספר חודשים.
היום אני צריכה לעשות הפסק טהרה ואני רוצה לדעת האם אני יכולה לבצע הפסק ולבדוק את הימים הנקיים בימי השבעה. השבעה תסתיים ביום ראשון וגם העליה לבית העלמין תתקיים בראשון או בשישי. גם ביום ראשון אני צריכה ללכת למקווה.
אני רוצה לדעת האם מותר לי להתחיל לספור את השבעה הנקיים ולטבול במקווה ביום ראשון לאחר שתסתיים השבעה.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לרחוץ מעט כדי לעשות הפסק טהרה כדי לספור ולטבול לאחר השבעה – ביום ראשון. ראה שו"ע יו"ד שפא סעי' ה' ובש"ך שם ס"ק ג'.

מן השמים תנוחמו ושלא תדעו עוד צער