התרת נדרים על ידי שליח

שאלה:

שלום רב,
בהמשך לתשובה שרשמת לבחורה אחרת ששאלה על נושא של התרת נדרים לנשים, רשמתם לה שם ש"לחלופין בשעת הדחק ניתן לעשות זאת על ידי שליח, תוכלי למנות אותנו לכך אם תרצי"
אני מבקשת ממכם בכל לשון של בקשה לעשות את זה עבורי,אני מתנצלת על כך כל כך זה נאמר בשעת כעס ללא שום כוונה, " אני נודרת בחיים של המשפחה שלי שלא תזכה לראות אותי יותר" (זה מה שנאמר על ידי) אני מבינה את האיסור החמור על כך ולעולם לא אנדור יותר!
נדרתי בשעת כעס בחייהם של משפחתי שלא אפגוש אדם מסוים יותר.
הריני ממנה את רבני בית ההוראה של נתיבות חיים להתיר לי מה שנדרתי שלא אפגוש את טל יותר בשעת כעס.

תשובה:

שלום וברכה

התרת נדרים על ידי שליח הוא דיעבד גמור ואנחנו לא עושים זאת, הצענו זאת לאשה שהיתה בביקור בסין בריחוק מקום מכל ריכוז יהודי ונדרה… עשי את ההתרה בצורה הנכונה והראויה ותדעי בעז"ה רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תיצרי קשר עם רב או אברך באיזור מגורייך שיארגן לך את זה. יש לבוא לפני שלושה אנשים שלפחות אחד מהם יודע מה הנדר והם יודעים את הלכות התרת נדרים, והם יתירו זאת.