רוצה להזמין טכנאי שיתקין התקן שבת על מקרר עם תמונות לא צנועות

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב
חוזר בתשובה. אני רוצה להתקין התקן של משמרת השבת במקרר של ההורים, אך יש עליו תמונות לא צנועות, בדלת הימנית שלו די מלא, שמאל פחות אך יש איזה שתיים.
אפשר להזמין אותם או שזה החטאת הרבים?
אם אפשר, האם להזהיר אותם מראש?
אני במילא חשבתי להזמין לי לחדר ליד (אחי עבר) מקרר משלי, וגם אמא דיברה על זה לא מזמן על קניית מקרר נוסף, אולי פשוט אני אקנה כך שיהיה לי יותר שליטה עליו וזה יחסוך לה מקום במקרר הגדול.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

זה בסדר גמור, אתה יכול להזמין אותם. אדרבה ע"י שהם יתקינו התקן שבת במקרר המרכזי של הבית, ימנע מעתה ואילך חילול שבת גם של שאר בני המשפחה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    אני מתלבט כי אם אני אזמין מקרר משלי אני כנראה לא אצטרך את כל הניסיונות הללו של התמונות הלא צנועות המטרידות, או לפחות פחות ניסיונות כי אני מניח שאגש מדי פעם לשם לקחת משהו, אך אשים לי במקרר שלי דברים כך שלא אצטרך באותה מידה לגשת לשם.
    אך אני לא מעוניין גם לקנות מקרר חדש עם התקן וגם התקן למקרר הראשי

    אם התמונות עלולות לגרום לי ח"ו ליפול (אם זוכר נכון לפעמים נתקל בזה גם אם נזהר אך לא רוצה להיזכר בסיטואציה), אז אולי עדיף לקנות לי מקרר עם התקן שבת, ורק בעתיד בלי נדר לקנות את ההתקן למקרר הראשי של המשפחה?
    תודה רבה ותודה רבה