לא יודע איזה תבלין שייך לבשרי ואיזה לחלבי

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב
יש לי איזה תשע קופסאות של תבלינים שאני לא משתמש בהם וסתם יושבים במקרר, כי אין לי מושג למה הם שייכים, אולי כי אמא השתמשה פעם אחת בדברים מסוימים שם והחזירה (ואולי זה היה למשהו הפוך ממה שייעדתי לו ואיבדתי את המעקב מה שייך למה), או אפילו אני השתמשתי אך כבר לא זכרתי מה שייך למה, ופשוט לא יודע למה כל דבר שייך. לא זוכר בוודאות כרגע למה זה הסתבך כל כך.
לא אמרתי לאמא, לא בטוח שהיא הבינה למה כל כך הרבה.
חלק כפולים, אולי כולם כפולים.
מה לעשות איתם?
פלוס, לא קניתי לי מלח, האם מותר להשתמש במלח שאמא שלי משתמשת בו לבשרי וגם לחלבי? (עד שאקנה משלי, בלי נדר בימים הקרובים מקסימום שבוע הבא).
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

מספק אתה יכול להשתמש בתבלינים, לא בטוח שנעשו בשריים או חלביים, וגם אם כן לאחר שתשים בתבשיל זה יתבטל בשישים [התבלין עצמו נעשה לטעם ואינו בטל, אבל הבשר הבלוע בו בטל].

לגבי המלח, אם מכניסים ידים מלוכלכות מבישול בפנים אין להשתמש, אבל אני מניח שאמא משתמשת באופן אסטטי ואז אפשר בדיעבד להשתמש.