חתימת חוזה בעשירי באב

שאלה:

משא ומתן חתימת חוזה וכדו ' בעשירי באב לדעת האשכנזים האם מותר?

תשובה:

שלום רב,

חז"ל אומרים שמשכנס אב ממעטין במשא ומתן, ואנו נוהגים כמו השיטה הסוברת שממעטין באופן כללי ממשא ומתן ולא רק ממשא ומתן של שמחה. לשון השו"ע (סי' תקנא סעי' ב': עד התענית. הסברא אומרת שהכוונה היא עד לאחר י' באב משום שגם בי' באב יש לנהוג מנהגי אבלות. כך גם ראיתי שכתב בכף החיים סי' תקנא ס"ק א' שי' הוא בכלל ממעטין ממשא ומתן. וכך גם בחזון עובדיה (ארבע תעניות עמוד קסו). ולדעת האשכנזים מסתבר שניתן לחתום כבר מחצות היום מתי ששאר מנהגי האבלות נפסקים.