חדר כושר מעורב

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה!
לצערי אני מתמודד בשנתיים האחרונות עם התמכרות חמורה מאוד לחומרים פורנוגרפיים.
בעקבות הזמן הפנוי שיש לי בחופש הגדול זה מחריף.
בלי קשר להתמכרות חבר שלי הציע לי להצטרף אליו לחדר כושר. אני מתלבט אם להצטרף אליו משום שמצד אחד אני חושב שזה יעשה לי טוב וגם יהפוך אותי לפחות משועמם מה שמוביל לחטא, בנוסף מחקרים מראים שזה מפחית את התאווה אך מצד שני זה חדר כושר מעורב(איןמאופציה אחרת) ואני מכשיל את החבר בללכת לשם(הוא אמר שבלעדיי לא ילך) מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

קראת בעגמת נפש גדולה את שאלתך.

למעשה לא מתקנים עבירה בעבירה אחרת… אין ללכת לחדר כושר מעורב וחובה גמורה להלחם בכל הכח, עליך לדעת שמלבד הנזק הרוחני העצום כמעט חסר תקנה שאתה ממיט על עצמך, אתה הורס את כל היכולת שלך לקיים חיי נישואין מאושרים!! אולי אתה עוד צעיר כדי להבין זאת, אבל אתה פוגם לעצמך בנפש לא רק מבחינה תורנית יהודית אלא גם מבחינה אנושית. הלחם על חייך ואל תוותר.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה הדין ללכת למכון כושר שהוא מעורב, אך ללכת אליו רק בשעות שוודאי אין שם נשים (כגון מוקדם בבוקר) וברגע שמגיעה אישה אצא, האם יש להחמיר? תודה!